Kawa mielona 100% Arabica- 4x250 g

Kawa mielona 100% Arabica- 4x250 g

105,00
Zapytaj o produkt
Wyróżnia się dwa podstawowe gatunki kawy: Arabicę i Robustę. Najlepszym gatunkiem jest  Arabica (Coffea arabica) uprawiana jest w Afryce, Ameryce Południowej i w Azji. Jej ziarna są dość twarde, dają aromatyczny napar. Robusta (Coffea canephora) - Odkryta dopiero w XX wieku, rośnie szybciej niż Arabica i wcześniej owocuje, jest bardziej odporna na zmiany klimatu, choroby i szkodniki, ale w smaku jest gorsza od Arabiki. Jest bardziej gorzka i zawiera więcej kofeiny. Palone ziarna kawy zawierają wodę, tłuszcze, garbniki oraz kofeinę. W jednej filiżance kawy w zależności od gatunku znajduje się od 70 do 140 mg kofeiny.

Wiele osób pije kawę z tego względu, że pozwala ona usunąć oznaki zmęczenia i senność dzięki pobudzeniu kory mózgowej, a przez to całego centralnego układu nerwowego. Po wypiciu kawy kofeina jest bardzo szybko i prawie całkowicie wchłaniana z przewodu pokarmowego do układu krążenia.Zwiększone stężenie kofeiny utrzymuje się przez około 4 godziny.

Wszystkie rodzaje kawy, które Amway ma w swojej ofercie to 100% Arabica.


Charakterystyka
  • Wyprodukowana w 100% z ziaren kawy arabica.
  • Pakowana próżniowo po zakończeniu procesu palenia ziaren, co służy zachowaniu aromatu.
  • Podstawą wszystkich rodzajów kaw są równomiernie palone ziarna.
  • Zawierają kofeinę - łagodny środek pobudzający.
  • Kawa ma niską wartość kaloryczną, zawiera małe ilości tłuszczów i węglowodanów.

W przeciwieństwie do kawy espresso daje delikatniejszy napar. W produkcie stosowana jest mieszanka kaw z Ameryki Środkowej (Peru, Kolumbii, Gwatemali, Hondurasu) i Brazylii. Dokładny skład mieszanki może się różnić, ze względu na zmieniającą się jakości ziaren kawy. Zawsze jest to jednak w 100% arabica.
Opakowania próżniowe.

Przygotowanie

Kawę mieloną zaparza się przez zalanie jej gorącą wodą. Ilość kawy zależy od indywidualnych upodobań i smaku. Najczęściej popełnianym błędem podczas przygotowywania kawy mielonej jest stosowanie niewystarczającej jej ilości. Kawa ta musi być zalana gorącą wodą, a najlepszy smak osiąga się używając wody o temperaturze 95-98°C (nie wrzącej) i wypijając napój w przeciągu 15-20 minut. Wszelkie niedopite resztki powinny być wylane.
 
Rozmiar4 x 250g
Zapisz się do naszego Newslettera

Aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach w naszym sklepie

Korzystamy z ciasteczek, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

Zamknij