Ocet balsamiczny z Modeny

Ocet balsamiczny z Modeny

55,00
Zapytaj o produkt
Ten wyjątkowy produkt otrzymywany jest z moszczu winogron Trebbiano i Lambrusco, które uprawiane są w okolicach włoskiej Modeny. To właśnie tutaj już w starożytnych czasach winorośle Trebbiano i Lambrusco produkowały owoce słynące z doskonałego smaku, a na strychach (nie w piwnicach) modeńskich domów trzymano beczki, w których dojrzewał ocet balsamiczny.


Jakość produktu jest poświadczona certyfikatami wydanymi przez Włoskie Konsorcjum ds. Octu Balsamicznego z Modeny oraz Instytucję Kontrolną Cermet. Znakiem jakości jest oficjalna czerwona etykieta znajdującą się na szyjce butelki.


Charakterystyka
 
  • Posiada certyfikaty Włoskiego Konsorcjum ds. Octu Balsamicznego z Modeny oraz Instytucji Kontrolnej Cermet.
  • Do produkcji wykorzystuje się wyłącznie winogrona Trebbiano i Lambrusco uprawiane w okolicach Modeny.
  • Dojrzewa w dębowych beczkach; ceniony za intensywny owocowy zapach i wyjątkowy słodko-kwaśny smak.


SKŁADNIKI: ocet winny, gotowany moszcz z winogron, barwnik E 150 d, przeciwulteniacz E 224, (zawiera siarczyny).


 
Rozmiar500 ml
Zapisz się do naszego Newslettera

Aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach w naszym sklepie

Korzystamy z ciasteczek, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

Zamknij